luxe behang

Behang is al eeuwenlang een geliefde wandafwerking. En dat is volgens ons volkomen terecht! Behang biedt namelijk een breed scala aan mogelijkheden waarmee elke stijl en uitstraling kan worden gerealiseerd. Van modern tot klassiek, van landelijk tot hotel chic, van drukke patronen tot rustiek sober… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dankzij de jarenlange ervaring van onze behangers met verschillende behangsoorten, zoals papierbehang, vinylbehang, vliesbehang, textielbehang, etcetera, kunnen wij elke wand voorzien van een volledig strakke, naadloze wandbekleding.

Luxe behang
voordelen van behang:
 • Duurzaamheid en levensduur: Behang is vaak duurzamer dan verf en kan jaren meegaan zonder te vervagen of te beschadigen, afhankelijk van het type behang en de omgeving.
 • Esthetische veelzijdigheid: Behang is verkrijgbaar in een enorme variëteit aan patronen, kleuren, texturen en stijlen. Dit maakt het mogelijk om een unieke en persoonlijke uitstraling te creëren in elke ruimte.
 • Verbergt onvolkomenheden: Behang kan oneffenheden, scheuren en andere imperfecties op muren effectief verbergen, waardoor het een ideale keuze is voor oudere gebouwen of muren met beschadigingen.
 • Eenvoudig te onderhouden: Veel soorten behang zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Afwasbaar behang kan bijvoorbeeld eenvoudig worden afgeveegd met een vochtige doek.
 • Verbeterde isolatie: Behang kan bijdragen aan de isolatie van een ruimte, zowel thermisch als akoestisch. Dit kan helpen bij het handhaven van een constante temperatuur en het verminderen van geluidsoverdracht.
 • Snelle transformatie: Met behang kun je een ruimte snel en relatief eenvoudig een compleet nieuwe look geven, zonder de rommel en droogtijd die bij schilderen komt kijken.
 • Creatieve mogelijkheden: Behang kan worden gebruikt om accentmuren te creëren, bijzondere patronen toe te voegen of zelfs hele muurschilderingen te maken.
 • Gemakkelijk te vervangen: Hoewel het aanbrengen van behang enige vaardigheid vereist, kan het relatief gemakkelijk worden vervangen wanneer je een nieuwe look wilt. Sommige moderne behangsoorten zijn zelfs ontworpen om eenvoudig te worden verwijderd zonder de muur te beschadigen.
 • Waarde toevoegend: Hoogwaardig behang kan de waarde van een woning verhogen door een verfijnde en goed afgewerkte uitstraling te geven aan het interieur.
een greep uit de soorten behang en wandbekleding welke wij dagelijks verwerken:
 • Vinylbehang – Duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, ideaal voor drukke huishoudens.
 • Renovlies – Perfect voor nieuwbouwwoningen, het camoufleert scheuren en oneffenheden.
 • Vescom – Zware kwaliteit wandbekleding op een textielrug. Veel gebruikt in de hotelsector, maar ook steeds vaker op de particuliere markt.
 • Linnen structuren – Voor een elegante, textuurvolle uitstraling.
 • Posterbehang – Creëer een unieke sfeer met fotobehang op maat.
 • Traditioneel behangpapier – Klassiek en veelzijdig, beschikbaar in diverse patronen en kleuren.
 • Innovatieve wandbekledingen – Moderne oplossingen zoals magneet- en krijtbordbehang voor een functionele twist.

Het eindresultaat is voor een belangrijk deel afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. Vaak vereisen de muren nog enige voorbereiding alvorens tot het behangen kan worden overgegaan. Voor uitgebreide informatie over het behangklaar maken van de ondergrond, verwijzen we u graag naar de pagina Wanden voorbereiden.

Vanwege de mogelijke werking van wanden in nieuwbouwwoningen, adviseren wij het gebruik van de genoemde behangsoorten alleen voor woningen ouder dan 5 jaar. Voor nieuwbouw raden wij de toepassing van renovlies aan. De voordelen van renovlies in uw nieuwbouwwoning leest u op de pagina Renovlies.

Voor een professionele afwerking van uw wanden met hoogwaardige wandbekleding, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat of vraag direct een offerte aan.

merken behang en wandbekleding waar wij veel mee werken zijn onder andere:
Luxe-behang-Arte
Luxe-behang-Eijffinger
Luxe-behang-PhillipJeffries
Luxe-behang-Vescom
Luxe-behang-Elitis
Luxe-behang-Khroma
Luxe-behang-Casamance

offerte aanvragen

Vraag hier een uitgebreide vrijblijvende offerte aan. Met deze offerte krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en onze tarieven.

FAQ

Veelgestelde vragen over Luxe behang

Scroll naar boven
× Stel uw vraag via WhatsApp