RENOVLIES / GLADDE VLIES

Renovlies is de ideale keuze voor nieuwbouwwoningen en nieuw opgeleverde kantoren en is absoluut onze favoriete afwerking. Het is enorm bevredigend om de nog kale wanden te zien transformeren tot een strak en naadloos geheel. Renovlies bezit belangrijke eigenschappen welke juist in nieuwbouw goed van pas komen. In de eerste jaren kunnen muren in nieuwbouwprojecten nog enigszins werken, wat kan leiden tot haarscheurtjes. Renovlies is sterker dan standaard behang en kan deze krimpscheuren opvangen en de wanden egaliseren. Het gladde vlies geeft de uitstraling van een strak gepleisterde wand, maar is veel minder gevoelig voor beschadigingen dan traditioneel stucwerk. Daarom is renovlies ook een uitstekende keuze voor renovatieprojecten in bestaande gebouwen.

Renovlies icm sauswerk in een hedendaagse inrichting
Poster i.c.m. Renovlies
VOORDELEN VAN RENOVLIES:
  • Voordeliger alternatief voor stucen: Renovliesbehang heeft de uitstraling van traditioneel stucwerk, maar is voordeliger om aan te laten brengen. Daarnaast is renovlies minder gevoelig voor beschadigingen dan een gestucte wand.
  • Egaal oppervlak: Renovliesbehang biedt een volledig gladde en naadloze afwerking.
  • Overschilderbaar: Een van de grootste voordelen van renovliesbehang is dat het meermaals overschilderbaar is. Dit betekent dat de kleur van de muren eenvoudig kan worden veranderd zonder het behang te hoeven verwijderen.
  • Duurzaamheid: Renovliesbehang is gemaakt van vezelversterkt materiaal. Het is uitermate sterk, scheurbestendig, isolerend en brandveilig.
    Renovlies is goed bestand tegen krimpen, stoten en krassen. Het kan jarenlang meegaan zonder te beschadigen.
  • Vocht- en schimmelbestendig: Door de samenstelling van het materiaal is renovliesbehang bestand tegen vocht en schimmel. Dit maakt het een uitstekende keuze voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
  • Haarscheuroverbruggend: Renovliesbehang kan haarscheuren opvangen. Hierdoor is het uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen waar de wanden nog een aanzienlijke tijd kunnen werken.
  • Onderhoudsvriendelijk: Renovliesbehang is makkelijk schoon te maken. Een vochtige doek is vaak al voldoende om vuil en vlekken te verwijderen.

Renovliesbehang wordt soms verward met glasvliesbehang, glasvezelbehang of glasweefselbehang. Hoewel renovlies, glasvlies, glasvezel en glasweefsel vergelijkbare eigenschappen hebben, zijn er ook verschillen, met name in samenstelling.

Wij werken bij voorkeur met renovlies van het merk Copagro. Dit is een dikke uitvoering gladde vlies van uitstekende kwaliteit die de kans op ongewenste naden of kreukels minimaliseert.

Uiteraard kunnen wij de gevliesde wanden in (bijna) elke gewenste kleur afwerken met een hoge kwaliteit muurverf. Voor uitgebreide informatie over het sauzen van plafonds en wanden, verwijzen we u graag naar de pagina Plafonds en wanden sauzen.

Renovlies aanbrengen
Renovlies i.c.m. sauswerk

Het eindresultaat is voor een belangrijk deel afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. Vaak vereisen de muren nog enige voorbereiding alvorens tot het behangen kan worden overgegaan. Voor uitgebreide informatie over het behangklaar maken van de ondergrond, verwijzen we u graag naar de pagina Wanden voorbereiden.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan. We staan klaar om u te helpen uw wanden perfect af te werken.

offerte aanvragen

Vraag hier een uitgebreide vrijblijvende offerte aan. Met deze offerte krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en onze tarieven.

FAQ

Veelgestelde vragen over Renovlies

Scroll naar boven
× Stel uw vraag via WhatsApp