wanden voorbereiden

Welk behang u ook kiest, het eindresultaat valt of staat bij de kwaliteit van de ondergrond. Voor een strak en glad resultaat is het essentieel dat de ondergrond volledig egaal is. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, beide situaties brengen hun eigen uitdagingen met zich mee als het op de ondergrond aankomt.

Over het algemeen zouden de wanden van nieuwbouwwoningen behangklaar moeten worden opgeleverd. Soms is dit inderdaad het geval en heeft de aannemer gezorgd voor spiegelgladde wanden die direct kunnen worden behangen. Helaas ervaren we vaker het tegenovergestelde. In de meeste gevallen zijn de wanden te ruw opgeleverd, waardoor alleen door middel van machinaal schuren een echt behangklare ondergrond kan worden verkregen. Pleisterklodders, pitten, butsen, scheve muurblokken…..soms is de kwaliteit van oplevering echt niet goed en is er meer werk nodig om de wanden in optimaal behangklare staat te krijgen.

Wanden-voorbereiden
Wanden-voorbereiden

Bij renovatieprojecten komen mogelijk dezelfde problemen voor, zelfs wanneer er opnieuw is gestuct. Bovendien stuiten we in oudere woningen vaak op andere kwesties, zoals afbrokkelend stucwerk of slechte verflagen.

Alvorens met het behangen te beginnen, beoordelen wij de ondergrond en adviseren we u welke voorbereidingen volgens ons noodzakelijk zijn. Het gaat hier niet om een dwingend advies; uiteindelijk ligt de beslissing altijd bij u. Het is echter belangrijk om te weten dat het eindresultaat negatief kan worden beïnvloed als de wand niet voldoende behangklaar is.

Wanden schuren

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan. Wij helpen u graag verder om uw wanden perfect behangklaar te maken.

offerte aanvragen

Vraag hier een uitgebreide vrijblijvende offerte aan. Met deze offerte krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en onze tarieven.

FAQ

Veelgestelde vragen over Wanden voorbereiden

Scroll naar boven
× Stel uw vraag via WhatsApp